Loader

Κοχύλια και κουνουπίδι με μπεσαμέλ στο φούρνο

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

250gr.ζυμαρικά κοχύλια

1 ½ φλ.βρασμένο κουνουπίδι ψιλ/νο

4κ.σ.βούτυρο

3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

2κ.σ.βούτυρο

2φλ.γάλα

1κ.σ.μουστάρδα

1κ.γλ.θυμάρι

1κ.γλ.πάπρικα

2φλ.γκούντα τριμμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ

1φλ.φρυγανιά τρίμμα

Αλατοπίπερο

1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη

1κ.γλ.πάπρικα

1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσουμε μια απαλή μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με το αλατοπίπερο, την μουστάρδα, την πάπρικα και το θυμάρι. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το κουνουπίδι και λίγο αλατοπίπερο. Τα απλώνουμε σε ταψάκι λαδωμένο και ελαφρά πασπαλισμένο με φρυγανιά. Διασκορπίζουμε από πάνω το γκούντα και την μπεσαμελ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα φρυγανιάς και το απλώνουμε πάνω στα υπόλοιπα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.