Loader

Κουσκούς με κιμά

2013-08-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Μπορείτε αν θέλετε να το κάνετε με το περίσσευμα του κιμά που έχετε κάνει άλλη μέρα και έχετε φυλάξει στην κατάψυξη. Απλά συμπληρώνετε νεράκι, κάρυ και πάπρικα για τη γεύση.

Συστατικά  

250γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
2φλ.κουσκους
1/2φλ.κρασί λευκό
1 κρεμμύδι
2φλ.χυμός ντομάτας
Λάδι
Αλατοπίπερο
Ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1κ.γλ.κάρυ
1κ.γλ.πάπρικα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λάδι που έχουμε ζεστάνει σε κατσαρολάκι. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε να μην σβωλιάσει. Σβήνουμε με το κρασί και περιχύνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κάρυ και την πάπρικα και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 30 λεπτά. Ρίχνουμε το κουσκους και ανακατεύουμε να μην κολλήσει. Συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο νεράκι και αφήνουμε να ψηθεί μαζί με τον κιμά άλλα 15 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *