Loader

Κουνέλι γεμιστό στη γάστρα

2013-06-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1κουνέλι περίπου 1 1/2κιλό
Λάδι
Αλατοπίπερο
1ποτ.κρασιού λευκό κρασί
3σκελ.σκόρδο κομμένες σε φέτες
2κ.σ.κουκουνάρια
1φλ.ρύζι νυχάκι
3κ.σ.σταφίδες ξανθές

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ξανθύνει το ρυζάκι. Σβήνουμε με το μισό ποτήρι κρασί και προσθέτουμε τα κουκουνάρια,τις σταφίδες και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πλένουμε και στεγνώνουμε την κοιλιά του κουνελιού και την γεμίζουμε με την γέμιση. Την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και το ακουμπάμε μέσα στη γάστρα. Ρίχνουμε λαδάκι, το υπόλοιπο κρασί λίγο νεράκι και αλατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 220C για 1 ½ ώρα τουλάχιστον. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι ακόμα. Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε με την κοιλίτσα ανοιχτή για να παίρνουμε από τη γέμιση και ρίχνουμε και λίγο από το ζουμάκι που έμεινε στη γάστρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *