Loader

Κουβανέζικο ρύζι αλα Cookmania

2014-10-17
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

17/10/14

Κουβανέζικο ρύζι αλα ZannetCooks. Κανονικά σερβίρεται με τηγανητή μπανάνα και τηγανητό αυγό. Εγώ παρέβλεψα την μπανάνα, όχι γιατί την σνόμπαρα, ξέρετε άλλωστε πως είμαι πρόθυμη να γευτώ διαφορετικά και πρωτότυπα πράγματα, αλλά γιατί δεν είχα και αντί να τηγανίσω το αυγό, το έβρασα, γιατί το προτιμώ έτσι. Εσείς αν θέλετε ακολουθήστε τον παραδοσιακό τρόπο σερβιρίσματος και ταξιδέψτε ακόμα πιο κοντά στην Κούβα!

arrozalacubana (1) arrozalacubana (3)

Συστατικά

  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη ή κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • ½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 250gr. Κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμικτος με χοιρινό
  • 1 κουταλιά της σούπας soya sauce
  • 1/3 της κουταλιάς της σούπας Worcestershire sauce
  • 1 φλιτζάνι αρακάς βρασμένος
  • 2 ½ φλιτζάνι βρασμένο ρύζι, της αρεσκείας μας
  • Αλατοπίπερο
  • 2 αυγά βραστά ή τηγανητά

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε τον κιμά, ανακατεύοντας να διαλυθεί.

Βήμα 2

Ραντίζουμε με τη soya και την Worcestershire sauce και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι.

Βήμα 3

Αφήνουμε να σταθεί λίγο και ανακατεύουμε με το ρύζι. Μοιράζουμε σε πιάτα , δίπλα από τον αρακά και τοποθετούμε στο πλάι από κάθε μερίδα ή από πάνω, το αυγό.

Βήμα 4

Ραντίζουμε αν θέλουμε με εξτρά ελαιόλαδο και soya sauce και αλατοπιπερώνουμε για να σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *