Loader

Κοτόπουλο Szechuan

2014-04-29
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 6
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

6 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

29/4/14

Κοτόπουλο Szechuan για σήμερα φίλοι μου. Το ασιατικό πιπέρι με τη βοτανολογική ονομασία xanthon xylon, δηλαδή ξανθό ξύλο που όπως καταλαβαίνουμε είναι άκρως ελληνικό αλλά δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό χρώμα του μαύρου πιπεριού. Έχει μοναδικό άρωμα και γεύση, όχι τόσο πικάντικη όσο τα υπόλοιπα πιπέρια που συνήθως χρησιμοποιούμε στην κουζίνας μας , αλλά περισσότερο λεμονάτη, θα μπορούσε να πει κανείς. Πέρα από τις κινέζικες συνταγές που αρκετοί πλέον βάζουμε στη διατροφή μας, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε οποιαδήποτε άλλο πιάτο μαγειρεύουμε και θέλουμε μια πιο αψιά γεύση ή αν μου επιτρέπετε τον όρο, πιο tangy!

szechuanchick (4)

Συστατικά

  • 2 μπούτια κοτόπουλου
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας soya sauce
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρυζόξιδο ή ανακατεμένο λευκό κρασί με λευκό ξύδι
  • 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού πιπέρι Szechuan

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το μέλι, το σκόρδο, το ginger, το αλάτι, τη soya και το ρυζόξιδο και τα χτυπάμε να ενωθούν καλά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ βάζουμε τα μπούτια σε μεγάλο σκεύος με καπάκι και περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε καλά να πάει παντού. Αν έχουμε χρόνο τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα ή και όλο το βράδυ.

Βήμα 3

Όταν θέλουμε να τα ψήσουμε τα ακουμπάμε σε ταψί με νερό που έχουμε τοποθετήσει σχαρούλα στο κέντρο. Ακουμπάμε τα μπούτια στη σχάρα αφού τα τινάξουμε ελαφρά και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο από το μείγμα της μαρινάδας.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε με το πιπέρι Szechuan και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C (στον αέρα) για 35- 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Στο ενδιάμεσο μπορούμε να τα αλείψουμε ακόμα μια φορά με τα υλικά της μαρινάδας. Τα σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *