Loader

Κοτόπουλο σαν ψέμα

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή όποιο μέρος του κοτόπουλου εσείς προτιμάτε

3φέτες μπέικον χοντροκομμένες

Λάδι

Αλατοπίπερο

2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του

1κρεμμύδι τριμμένο

1καρότο τριμμένο

1 1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες

1/2φλ.κόκκινο κρασί

1/4φλ.κονιάκ

1 1/2λίτρο ζωμός κότας ή νερό

2κ.σ.αλεύρι

2φύλλα δάφνης

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε και αυτό μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να μην σβολιάσει το αλεύρι. Μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζωμό, Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουζε με το θυμάρί και ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με σάλτσα μαζί με μανιτάρια και συνοδευτίκό ρύζι λευκό ή πουρέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.