Loader

Κοτόπουλο πάπρικας

2015-03-12
  • Servings: 2
  • Prep Time: 10λ
  • Cook Time: 40λ
  • Ready In: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

12/3/15

Κοτόπουλο πάπρικας με αρωματικό μείγμα αλατιού που θα χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές. Εύκολο γεύμα, αγαπημένο από όλη την οικογένεια.

paprikamixchick (1) paprikamixchick (2)

Συστατικά  

2 μπούτια κοτόπουλο

Ελαιόλαδο

4 κουταλιές της σούπας μείγμα πάπρικας

Για το μείγμα πάπρικας:

4 κουταλιές της σούπας αλάτι

4 κουταλιές της σούπας πάπρικα

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένες νιφάδες κρεμμυδιού

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι

2 κουταλιές του γλυκού πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σκόνη

Method

Step 1

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το μείγμα πάπρικας και το φυλάμε σε αεροστεγές βάζο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για αρκετό καιρό ακόμα, ειδικά αν το βάλουμε στο ψυγείο.

Step 2

Πασπαλίζουμε με το μείγμα πάπρικας και το πασαλείφουμε καλά με τα χέρια. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο λάδι.

Step 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει το κοτόπουλο, τραγανή κρούστα. Το σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *