Loader

Κοτόπουλο με γίγαντες στη γάστρα

2013-07-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:15 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

3φλ.γίγαντες ελαφριά βρασμένοι

4σκελ.σκόρδο ολόκληρες

2μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια

2μεσαία καρότα κομμένα σε ροδέλες

Λάδι

Αλατοπίπερο

3κ.σ.balsamico & όσο επιπλέον θέλετε για το σερβίρισμα

15ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες

2κ.σ.θυμάρι

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στη γάστρα τους γίγαντες, τις πατάτες, τα καρότα, το σκόρδο και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και ακουμπάμε πάνω τους τις μερίδες του κοτόπουλου. Ραντίζουμε με το λάδι και το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Συμπληρώνουμε 1 – 1 ½ ποτήρι νερό και κλείνουμε το καπάκι. Ψήνουμε στους 220C για 1 και 15 λεπτά, αφήνοντας τη γάστρα χωρίς καπάκι για τα τελευταία 15-20 λεπτά να πάρουν περισσότερο χρώμα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο δίπλα στους γίγαντες ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *