Loader

Κοτόπουλο λεμονάτο με αρακά

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

2στήθη κοτόπουλο

Λάδι

2φλ.αρακάς κατ/νος

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι τριμμένο

Χυμό 3 λεμονιών

4σκελ.σκόρδο

150γρ.κεφαλοτύρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Με το μαχαιράκι κάνουμε μικρές σχισμές σε 2 σημεία σε κάθε στήθος από το κοτόπουλο και βάζουμε μέσα από μια σκελίδα σκόρδο και ένα κομματάκι τυρί. Με μια οδοντογλυφίδα αν θέλουμε το κλείνουμε για να μη βγουν έξω τα υλικά. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό να τα καλύψει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον αρακά. Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει με λίγη σαλτσούλα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *