Loader

Κοτόπουλο καπαμάς

2013-06-16
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
1 καρότο σε ροδέλες
2 σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2 κλωνάρια σέλερι ψιλ/νο
1 φύλλο δάφνης
2 φλ.χυμός ντομάτας
3κ.σ. βούτυρο
½ ποτ.κρασί λευκό
Αλατοπίπερο

Method

Step 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι. Ανακατεύουμε.Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε τη σάλτσα μας και την δάφνη και 1-2 ποτηράκια νερό ή ζωμό κοτόπουλου- ότι προτιμάτε. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 40 λεπτά. Σερβίρουμε με χυλοπίτες ή πιλαφάκι. Tips: τι είναι ο καπαμάς...λέγετε ότι κάποτε το θεωρούσαν φαγητό που σιγοψήνεται με το καπάκι της κατσαρόλας ανοιχτό και άλλοι με το καπάκι κλειστό,το σίγουρο είναι ότι το φαγητό γίνεται με βούτυρο και όχι με λαδάκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *