Κοτόπουλο ιταλική μαφία
2013-06-10- Κουζίνα: Ιταλική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2μπούτια κοτόπουλου
3φέτες μπέικον ψιλ/νο και ψημένο στο γκριλ
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.μανιτάρια ολόκληρα
1κρεμμύδι τριμμένο
1κ.σ.δενδρολίβανο
1/2φλ.κόκκινο κρασί
1μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1/4φλ.ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι ολόκληρες
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι τα μπουτάκια μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα μανιτάρια, τις ελιές και τη ντομάτα Συμπληρώνουμε νεράκι ίσα να τα καλύπτει. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Τρώγεται ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας διασκορπίζοντας από πάνω το τραγανό μπέικον.