Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και μπέικον
2013-06-13- Κουζίνα:Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρικής: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Βαθμολογία
(4 / 5)
1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
1κοτόπουλο
1 ½ φλ.σπανάκι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κουτάκι μπύρα
3φέτες μπέικον ψιλ/νες
1/2φλ.τριμμένη παρμεζάνα
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το σπανάκι , το μπέικον και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοψηθούν και μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά ρίχνουμε την μπύρα και αφήνουμε να την απορροφήσει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε με την παρμεζάνα. Με την γέμιση αυτή γεμίζουμε το κοτόπουλο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 1/2 ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει το κοτοπουλάκι μας. Το σερβίρουμε σε μερίδες ζεστό με τη γέμιση από δίπλα