Loader

Κοτόπιτα με φέτα Ρούμελης

2013-06-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1πακ.σφολιάτα

Λάδι

Αλατοπίπερο

2κ.σ.σιμιγδάλι

2κ.σ.αλεύρι

2πράσα κομμένα σε ροδέλες

1/2κιλό φέτα θρυμματισμένη

3αυγά χτυπημένα

1/2λίτρο ζωμός κότας

2στήθη κοτόπουλου βρασμένο κομμένο σε κυβάκια

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα πράσα να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, λίγο αλατοπίπερο και λίγο από το ζωμό, καλά να διαλυθούν. Τα μεταφέρουμε σε κατσαρολά και το ανάβουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό, ανακατεύοντας διαρκώς και μόλς τελειώσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ανακατεύουμε όλα μαζί την μπεσαμέλ με το μείγμα πράσου, τα αυγά και το τυρί. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα το ένα φύλλο. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε ότι εξέχει προς τα μέσα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και αλείφουμε με λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *