Loader

Κοτόπιτα με τραχανά διαφορετική

2013-06-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2φύλλα σφολιάτας
Λάδι
Αλατοπίπερο
2στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλ/να
1φλ.τραχανάς ξινός
10 τυράκια τύπου La vache qui rit
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 αυγό και λίγο γάλα για το άλειμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα τυράκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις αρχίζουν να λιώνουν προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά. Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και τον τραχανά και λίγο νεράκι αν χρειάζεται και κλείνουμε το μάτι. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και αφού κλείσουμε προς τα μέσα καλά τις άκρες το τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και το αλείφουμε με το μείγμα αυγού με γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πιτούλα μας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *