Loader

Κοτόπιτα με καρότα και πιπεριές

2013-06-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1πακέτο φύλλο σφολιάτας
2 καρότα κομμένο σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλ/νο
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
Αλατοπίπερο
Λάδι
Μοσχοκάρυδο
150γρ.γκούντα τριμμένο
2 αυγά
2 στήθη κοτόπουλο βρασμένο ψιλ/νο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχν λίγο λάδι και σωτάρω το κρεμμύδι,την πιπεριά,τα καρότα και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύω και κατεβάζω από τη φωτιά. Ρίχνω τα αυγά και το τυρί και ανακατεύω καλά. Λαδώνω ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνω το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνω μέσα τη γέμιση και την απλώνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Απλώνω από πάνω το άλλο φύλλο και γυρίζω τις άκρες όμορφα προς τα μέσα. Σε ένα φλυτζανάκι βάζω λίγο νερό και λίγο λάδι και με ένα πινέλο αλείφω το φύλλο. Το χαράζω και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45-50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *