Loader

Κολοκυθάκια με μυρωδικά και τυριά

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

4κολοκυθάκια στρογγυλά

Λάδι

Αλατοπίπερο

2κ.σ.ρίγανη φρέσκια

2κ.σ.θυμάρι φρέσκο

1φλ.ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού τριμμένη

1/2φλ.λευκό κρασί

1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη

2φλ.ζωμό λαχανικών

1φλ.μυζήθρα μαλακιά θρυμματισμένη

1κρεμμύδι τριμμένο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

Χυμό 1 λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τα καπάκια από τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε την ψίχα. Την βάζουμε μέσα στο multi μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα πολτοποιούμε. Βάζουμε λάδι σε αντικολλητκό τηγάνι και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τη ρίγανη και τα αφήνουμε να 5 λεπτά πάνω στη φωτιά. Τραβάμε το τηγάνι στην άκρη και αφού χλιαρύνουν λίγο ρίχνουμε το ψωμί και τα τυρία. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα κολοκυθάκια. Τα ακουμπάμε σε ταψί και τους βάζουμε το καπάκι από πάνω. Ρίχνουμε το ζωμό και λίγο λαδάκι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ώρα. Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα είναι τέλεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *