Loader

Κολοκυθάκια γεμιστά με ριζότο θαλασσινών

2013-07-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

4στρογγυλά κοντά κολοκυθάκια

Λάδι

Αλατοπίπερο

1φλ.ανάμικτα θαλασσινά κατ/να

1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες

2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του

`1ποτήρι λευκό κρασί

1 1/2 φλ.ρύζι νυχάκι

1φλ.ζωμό λαχανικών

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη

2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τα καπάκι από τα κολοκυθάκια,χωρίς να το πετάξουμε, και αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Κρατάμε την ψίχα στην άκρη. Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα τα θαλλασινά , τα μανιτάρια,την ψίχα από τα κολοκυθάκια και το ρύζι. Συμπληρώνουμε λίγο χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Τα αφήνουμε 10 λεπτά πάνω στη φωτιά και κατόπιν την σβήνουμε. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με το κάπακι τους. Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο λαδάκι και λίγο αλατάκι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και κάτι. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά με ζουμάκι από το ταψί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *