Loader

Κολοκοτές, οι κολοκυθόπιτες της Κύπρου

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

ΖΥΜΗ
3 φλ.αλεύρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. νερό ή όσο πάρει
ΓΕΜΙΣΗ
1/2-3/4 κιλού Κολοκύθι κόκκινο
1/2 φλ. πλιγούρι
3/4 φλ. ελαιολαδο
1/2 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. σταφιδες
1-2 κ.γ κανέλα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση καθαρίζοντας το κολοκύθι και κόβοντάς το στη συνέχεια σε μικρούς κύβους. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και αφήνουμε να σταθεί 1-2 ώρες. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα μ' ένα πιατάκι γλυκού και βάζουμε 2 κουτάλια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του πιάτου που κόβετε) απο τη γέμιση στο κέντρο. Διπλώνουμε γυρνόντας λίγο την άκρη του φύλλού προς τα πάνω και πατάμε με πηρούνι ή με τα δάκτυλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Tips: Διατηρούνται στην κατάψυξη ψημένες και 1-2 μέρες εκτός ψυγείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *