Loader

Κολοκοτές, οι κολοκυθόπιτες της Κύπρου

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο

Συστατικά  

ΖΥΜΗ
3 φλ.αλεύρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. νερό ή όσο πάρει
ΓΕΜΙΣΗ
1/2-3/4 κιλού Κολοκύθι κόκκινο
1/2 φλ. πλιγούρι
3/4 φλ. ελαιολαδο
1/2 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. σταφιδες
1-2 κ.γ κανέλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση καθαρίζοντας το κολοκύθι και κόβοντάς το στη συνέχεια σε μικρούς κύβους. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και αφήνουμε να σταθεί 1-2 ώρες. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη και ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα μ' ένα πιατάκι γλυκού και βάζουμε 2 κουτάλια περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του πιάτου που κόβετε) απο τη γέμιση στο κέντρο. Διπλώνουμε γυρνόντας λίγο την άκρη του φύλλού προς τα πάνω και πατάμε με πηρούνι ή με τα δάκτυλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Tips: Διατηρούνται στην κατάψυξη ψημένες και 1-2 μέρες εκτός ψυγείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.