Loader

Κινόα ταμπουλέ με αλμύρα και πολλά μυρωδικά

2014-09-15
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

15/9/14

Κινόα ταμπουλέ με αλμύρα και πολλά μυρωδικά. Μια σαλάτα προσαρμόσιμη στις προμήθειες και τα γούστα του καθενός. Αντί του κινόα, βάζουμε κουσκούς ή πλιγούρι. Αντί της αλμύρας, κάποιο χόρτο της αρεσκείας μας. Και όσο για τα μυρωδικά, το αφήνω πάνω σας.

almiraquinoatabouleh (1) almiraquinoatabouleh (4)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο κινόα
  • 350gr. Αλμύρα (χόρτο) ωμή ή ελαφρά βρασμένη
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά της επιλογής μας, ψιλοκομμένα (εγώ έβαλα ρίγανη, μαϊντανό, βασιλικό)
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Χυμό ½ λεμονιού
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Ντομάτα ή / και αγγούρι , ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα να ενωθούν οι γεύσεις και να δροσίσει το μείγμα.

Βήμα 2

Το σερβίρουμε σαν σαλάτα ή συνοδευτικό ή γέμιση για αραβική πίτα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *