Loader

Κινέζικο κριθαράκι

2013-08-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

250γρ.κριθαράκι
1κ.σ.βούτυρο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη
Παρμεζάνα τριμμένη
1κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2κ.σ.σόγια σος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε νερό σε κατσαρόλακι και βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνουμε και το ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι αυτό να λιώσει. Σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε την πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πιεί τα υγρά του και προσθέτουμε το κριθαράκι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε με τη σόγια. Ανακατεύουμε πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *