Loader

Κινέζικο κοτόπουλο με καρύδια

2013-06-09
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

 

1/3καρύδια χοντροκομμένα

1/2κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

2κ.σ.soya sauce

1Κ.σ.ροζέ ή κόκκινο κρασί

2κρεμμύδια ψιλ/να

1κ.γλ.κορν φλάουρ

1κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες

1/4φλ.αρακάς κατ/νος

1κ.σ.λάδι

1κ.σ.σησαμέλαιο (ή αραβοσιτέλαιο αν δεν έχουμε σησαμέλαιο)

Αλατοπίπερο

Method

Step 1

Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τους κύβους του κοτόπουλου σε ένα μπολ μαζί με τη σόγια, το κρασί και το κορν φλαπυρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το κορν φλαουρ και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Σε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα καρύδια μόλις ζεσταθεί, να πάρουν χρώμα , για 2-3 λεπτά. Τα κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό και ρίχνουμε το λάδι. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και μόλις αρχίσουν να αρωματίζουν προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε την πιπεριά και τον αρακά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Ραντίζουμε με το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Ρίχνουμε τα καρύδια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *