Loader

Κεφτεδάκια με σάλτσα λαχανικών

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1/2κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2κρεμμδάκια φρέσκα
Αλατοπίπερο
Φρυγανιά τρίμα
1αυγό
1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Αλεύρι για το τηγάνισμα
αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1ντομάτα ψιλ/νη
1/2φλ.χυμός ντομάτας
1κ.γλ.θυμάρι
1κ.γλ.μαιντανός
1φύλλο δάφνης
Λάδι
Αλατοπίπερο
1πιπερά Φλωρίνης ψιλ/νη
1/3φλ.μανιτάρια σε φέτες
2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1σκελ.σκόρδο λωμένη
1/2φλ.λευκό κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά. Πολτοποιούμε στο multi τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το πιπέρι καγιέν. Προσθέτουμε το αυγό και τον μαντανό. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε τον κιμά ρίχνοντας φρυγανιά. Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια του μεγέθους που προτιμάμε, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κρατάμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τον μαιντανό και ρίχνουμε το φύλλο δάφνης. Ρίχνουμε την ντομάτα και το χυμό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νεράκι. Σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάτσα με ρύζι ή πατατούλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *