Loader

Κεφτέδες με γλυκόξινη σάλτσα

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

Συστατικά  

1/2κιλό κιμάς
1 αυγό
Αλατοπίπερο
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
1κ.γλ.κάρυ
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το αλεύρωμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1φλ.χυμός ντομάτας
1πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
1πιπεριά κέρατο κομμένη σε κυβάκια
1κρεμμύδι τριμμένο
1μικρή κονσέρβα ανανάς με το χυμό του (240γρ)
1/4φλ.ξύδι
Αλατοπίπερο
Λάδι
1κ.γλ.ζάχαρη
1κ.γλ.κόρν φλάουρ

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια της αρεσκείας μας. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγα λεπτά ακόμα να μαλακώσουν. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος διαλύουμε το κόρν φλάουρ με μερικές κουταλιές από τη σάλτσα και το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα να πάει παντού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια που έχουμε τηγανίσει και ανακινούμε τη κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *