Loader

Κεφτέδες από ρεβίθια και σπανάκι

2013-05-29
  • Ποσότητα: 18
  • Μερίδες: 6 άτομα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Έχω κάνει και αν έχω κάνει ρεβιθοκεφτέδες και φαλάφελ και κροκέτες ρεβιθιού και ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς αλλά πιστεύω πως με τους συγκεκριμένους έδωσα ρεσιτάλ.

Τόσο απολαυστικά τραγανοί απ’ έξω και μαλακοί μέσα, τόσο πλούσια γεύση από το σπανάκι και τον ηλιόσπορο που και ο κανονικός κεφτές σηκώνει το χέρια ψηλά..χιχιχι

Συστατικά

  • ½ φλ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 1κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 1φλ.σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1κ.σ. λάδι και λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • 1/2κ.σ.soya sauce
  • 1κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 1κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 2κ.σ.ηλιόσπορος, ψίχα
  • 1 αυγό
  • 1/4φλ. Αλεύρι
  • ½ φλ. φρυγανιά τρίμμα
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε στο multi τα ρεβίθια με το κρεμμύδι και το σπανάκι , ένα ένα ή όλα μαζί και αν το μείγμα είναι πολύ παχύ και δεν γίνεται εύκολα πολτός προσθέτουμε τη soya ή το λάδι σε αυτό το στάδιο. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα ή όλο το βράδυ. Αν το μείγμα είναι περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε το πλάθουμε σε κεφτέδες και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.

Βήμα 2

Για το ψήσιμο πλάθουμε κεφτέδες στο σχήμα που προτιμάμε και τους ψήνουμε 2-3 λεπτά, από κάθε πλευρά,σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι ή 10 λεπτά στο φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί και έπειτα στο barbeque ή 20 λεπτά στο φούρνο.

Βήμα 3

Τους κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους μεταφέρουμε σε πιατέλα για να τους σερβίρουμε, ζεστούς ή κρύους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *