Loader

Κεκάκια με κιμά και πλιγούρι

2013-07-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

400γρ.κιμάς μοσχαρίσιος μαγειρεμένος
1καρότο τριμμένο
1κρεμμύδι τριμμένο
1/2φλ.κέτσαπ
1κ.γλ.μουστάρδα
Αλατοπίπερο
2αυγά χτυπημένα
1/2φλ.πλιγούρι ψιλό
Λάδι για την φόρμα
1κ.σ.καστανή ζάχαρη
1/2φλ.γάλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Ρίχνουμε μέσα το καρότο και το κρεμμύδι να πάρουν μια βράση και τα σουρώνουμε καλά. Τα βάζουμε σε μπολ Ρίχουμε μέσα τα αυγά, το πλιγοούρι, το γάλα, το αλατοπίπερο και τον κιμά. Λαδώνουμε 8 φόρμες για muffins και ρίχνουμε μέσα κουταλιές από το μείγμα να γεμίσουν. Ανακατεύουμε σε μπολ την κέτσαπ, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια των muffins. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *