Loader

Καυτερό κριθαρότο λαχανικών

2013-08-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1φλ.κουνουπίδι κομμένο σε μικρά τουφάκια

1κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκι

1κρεμμύδι ψιλ/νο

1πιπεριά τσίλι

1πορτοκαλί πιπεριά ψιλ/νη

1/2φλ.λευκό κρασί

Λάδι

Αλατοπίπερο

2κ.σ.σέλινο ψιλ/νο

1φλ.κριθαράκι μέτριο

1λίτρο ζωμό λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά ,το σέλινο, το κολοκυθάκι και το κουνουπίδι. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε λίγο από το ζωμό να τα καλύψει. Σιγοβράζουμε 15 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το πιπεριά τσίλι και ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει, όπως το ριζότο. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι να φουσκώσει τι κριθαράκι και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *