Loader

Κατσικάκι με σταμναγκάθι και μυρωδικά γάστρας

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 2:00 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

 

1μπούτι κατσίκι

2κιλά σταμναγκάθι πλυμμένο

1/2ματσάκι μάραθος ψιλ/νος

1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

5φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1φλ.λευκό κρασί

Χυμό 2 λεμονιών

1/4φλ.λάδι

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη τα χόρτα με τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια. Τα μεταφέρουμε στη γάστρα και αλατοπιπερώνουμε. Ακουμπάμε πάνω τους το μπουτάκι και πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το λάδι, το κρασί και λίγο νερό και κλείνουμε με το καπάκι. Ψήνουμε στους 220C για 2 ώρες αφήνοντας το χωρίς καπάκι τα τελευταία 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *