Loader

Καρότο γλυκό του κουταλιού

2013-08-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

Καρότα (τα ζυγίζουμε αφού τα καθαρίσουμε)
Ζάχαρη (όσο ζυγίζουν και τα καθαρισμένα καρότα)
Νερό (όσο ζυγίζουν τα καθαρισμένα καρότα)
2βανίλιες
Χυμό 1 λεμονιού
15γαρύφαλλα (περίπου)
1ξυλάκι κανέλας

Οδηγίες

Βήμα 1

Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη που τα βγάζει σαν στικάκια. Είναι η πλευρά του τρίφτη με τις τρύπες σαν δάκρυ. Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει και ρίχνουμε για 12 λεπτά τα καρότα μου. Τα σουρώνουμε καλά. Εγώ τα άφησα όλα το βράδυ. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε την μετρημένη ποσότητα νερού και ζάχαρης μαζί με τα γαρύφαλλα και την κανέλα. Τα βάζουμε να βράσουν. Μετά την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 10 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 20 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί και το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *