Καρότο γλυκό του κουταλιού
2013-08-26- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
Καρότα (τα ζυγίζουμε αφού τα καθαρίσουμε)
Ζάχαρη (όσο ζυγίζουν και τα καθαρισμένα καρότα)
Νερό (όσο ζυγίζουν τα καθαρισμένα καρότα)
2βανίλιες
Χυμό 1 λεμονιού
15γαρύφαλλα (περίπου)
1ξυλάκι κανέλας
Οδηγίες
Βήμα 1
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη που τα βγάζει σαν στικάκια. Είναι η πλευρά του τρίφτη με τις τρύπες σαν δάκρυ. Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει και ρίχνουμε για 12 λεπτά τα καρότα μου. Τα σουρώνουμε καλά. Εγώ τα άφησα όλα το βράδυ. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε την μετρημένη ποσότητα νερού και ζάχαρης μαζί με τα γαρύφαλλα και την κανέλα. Τα βάζουμε να βράσουν. Μετά την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 10 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 20 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί και το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.