Loader

Καρυδόπιτα σιροπιαστή με φρυγανιά και σιμιγδάλι

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

5 αυγά , χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
5κ.σ.ζάχαρη
6κ.σ.σιμιγδάλι ψιλό
6κ.σ.φρυγανιά  τρίμμα
2 ποτήρια καρύδια τριμμένα
6κ.σ. κονιάκ
2κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1κ.γλ.κανέλα
1/2κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1κ.σ.ξύσμα πορτοκαλιού
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3φλ.ζάχαρη
4φλ.νερό
1 ξυλαράκι κανέλας

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ και χτυπάμε λίγο ακόμα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι ,τη φρυγανιά(κρατάμε λίγο για το ταψί), το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε και τα καρύδια. Τα ρίχνουμε όλα στο μίξερ με το υπόλοιπο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτμε σε μικρότερη ταχύτητα. Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ανακατεύουμε με σπάτουλα στο υπόλοιπ μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά που κρατήσαμε στην άκρη. Ρίχουμε το μείγμα μας μέσα και απλώνουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε. Όταν ψηθεί η καρυδόπιτα την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την περιχύνουμε με το καυτο σιρόπι αφού την κόψουμε σε κομμάτια ώστε να πάει παντού το σιρόπι μας. Σερβίρουμε αν θέλουμε με καρύδια και παγωτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *