Loader

Κανελλάτη μαρμελάδα μήλου

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

15κόκκινα μήλα (περίπου 1250γρ.)
700γρ.ζάχαρη ή το 80% των μήλων αφού βράσουν
2φλ.του καφέ νερό
Το χυμό 1 λεμονιού
2ξυλάκια κανέλλας

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με το χυμό του λεμονιού, τα ξυλαράκια της κανέλλας,το νερό και τη ζάχαρη αν την βάλετε σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας. Τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις μέχρι να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά. Κλείνουμε τη φωτιά και τα μεταφέρουμε στο multi να πολτοποιηθούν. Τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *