Loader

Καλτσόνε με μοτσαρέλα και σαλάμι

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

Φρέσκια ζύμη για πίτσα, έτοιμη ή σπιτική
200γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
8 φέτες σαλάμι αέρος λεπτοκομμένο
½ φλιτζάνι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1/2 κουταλιά γλυκού ξερό θυμάρι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ο C. Βάζουμε τη μοτσαρέλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί πίτσας ή την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ένα μισό της ζύμης, αφήνοντας λίγο περιθώριο στις άκρες και απλώνουμε τις φέτες του σαλαμιού πάνω στη γέμιση. Περνάμε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό και φέρνουμε τη ζύμη που έχει μείνει χωρίς γέμιση, πάνω από το τμήμα με τη γέμιση, κλείνοντας την πίτσα. Σφραγίζουμε τις άκρες διπλώνοντας και πατώντας τες λίγο. Ψήνουμε για 15’-20’, μέχρι να πάρει χρώμα κι από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο και την αλείφουμε λίγο με λάδι πριν τη σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.