Loader

Καλοκαιρινό ριζότο από την Ιταλία

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

1πράσο κομμένο σε ροδέλες

Λάδι

Αλατοπίπερο

1/2φλ.βασιλικός φρέσκος

1/3από το ματσάκι του μαϊντανού

2σκελ.σκόρδο κομμένες σε φέτες

1/2φλ.λευκό κρασί

3 ½ φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου

1κ.σ.βούτυρο

1 ½ φλ.ρύζι Arborio

Οδηγίες

Βήμα 1

Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίσμα (προαιρετικά) Βάζουμε λάδι και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το πράσο και το σκόρδο. Πολτοποιούμε στο multi το βασιλικό και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε κι αυτά στο κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το ρύζι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το κρασί. Μόλις το απορροφήσει λίγο συμπληρώνουμε σιγά σιγά τον ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει μέχρι να τελειώσει αλλά να μείνει ζουμερό. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Το αφήνουμε να μείνει λίγο και σερβίρουμε , αν θέλουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *