Loader

Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

2015-09-12
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

16/9/15

Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto αφού το συγκεκριμένο λαχανικό το έχω  σε αφθονία λόγω γιαγιάς στο χωρίο. Με φαντασία και ανάμιξη 2-3 ή και παραπάνω αγαπημένων υλικών, το αποτέλεσμα δε γίνεται παρά να μας δικαιώσει.

pestocornbread (1) pestocornbread (5)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100gr. Γιαούρτι στραγγιστό
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένα κολοκυθάκια
  • ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 2-3 κουταλιές της σούπας pesto έτοιμο ή σπιτικό

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα δυο είδη αλευριού με το αλάτι και το baking.

Βήμα 2

Σε ένα πιο μικρό μπολ ανακατεύουμε τα χτυπημένα αυγά με το λάδι και το γιαούρτι και τα μεταφέρουμε στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα ελαφρά λαδωμένη και πασπαλισμένη με λίγο καλαμποκάλευρο. Διασκορπίζουμε κατά μήκος του μείγματος το pesto και με ένα μαχαίρι ή ένα καλαμάκι από σουβλάκι βυθίζουμε να μπει προς το κέντρο του ψωμιού το pesto, όπως κάνουμε και στα κέικ μαρμπρέ.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε μέσα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *