Loader

Καλαμποκόπιτα με ανθότυρο

2015-06-01
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (2.3 / 5)

2.3 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

1/6/15

Καλαμποκόπιτα με ανθότυρο, τραγανή, αφράτη και πλούσια γεύση σε μια πίτα που θα σας γοητεύσει.

polentacake (4) polentacake (7)

Συστατικά  

120gr.ανθότυρο κομμένο σε κύβους ή ανθότυρο σε μαρινάδα

2 αυγά χτυπημένα

2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο

Αλατοπίπερο

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη φόρμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 7 ακόμα λεπτά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε σιγά σιγά με το αλεύρι. Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ακόμα αλατοπίπερο και τέλος τα κυβάκια τυριού.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε ελαφρά και μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα για κέικ ή ότι σκεύος προτιμάμε.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να βγάλουμε από τη φόρμα και να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *