Loader

Καλαμαράκια με σπανάκι της μαμάς μου

2013-07-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

1/2kg καλαμαράκια κατ/να, κομμένα αν είναι πολύ μεγάλα

1μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

2κ.σ.λάδι

1κιλό σπανάκι χοντροκομμένο

Αλατοπίπερο

2μέτριες ντομάτες τριμμένες

1/2φλ.λευκό κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα καλαμαράκια για 10 λεπτά σε νερό που βράζει. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σπανάκι και μόλις αρχίζει να μειώνεται σε όγκο σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα καλαμαράκια και τις ντομάτες. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μαλακώσουν τα καλαμαράκια. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *