Loader

Καβουροσαλάτα

2013-06-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

Συστατικά  

2 μέτρια καβούρια
100 γρ. καβούρι ψίχα
3 κουταλιές μαγιονέζα
χυμός 1 λεμονιού
1 μέτρια ντομάτα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι βασιλικό
λίγο άσπρο κρασί
αρωματικά λαχανικά για το βράσιμο
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζετε το καβούρι για 10 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), μέσα σε νερό που βράζει μαζί με τα αρωματικά λαχανικά και το κρασί. Τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ανοίγετε και αφαιρείτε την ψίχα τους, την βάζετε μέσα σε ένα μπολ και προσθέτετε την υπόλοιπη ψίχα του καβουριού. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα και το βασιλικό και τα προσθέτετε μέσα στο καβούρι, βρέχετε με λίγο κρασί, λίγο ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού και αφήνετε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Ενσωματώνετε στη συνέχεια τη μαγιονέζα, προσθέτετε αλατοπίπερο, αφήνετε να παγώσει καλά και τη σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.