Loader

Κέικ cheesecake με σύκα

2015-08-02
  • Μερίδες: 5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

2/8/15

Κέικ cheesecake με σύκα για ένα κυριακάτικο-αυγουστιάτικο γλύκισμα για πρωινό ή τον καφέ μας.

figcakecream (3) figcakecream (4)

Συστατικά

  • 250gr. Τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 αυγά και 1 κρόκος
  • 175gr. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 175gr. Καστανή ζάχαρη
  • 200gr. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2/3 του φλιτζανιού γλυκό του κουταλιού σύκο,ψιλοκομμένο ή κάποιο άλλο γλυκό της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και έπειτα το χτυπάμε με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα.

Βήμα 3

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και τα αυγά ένα ένα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί το μείγμα.

Βήμα 4

Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη αντικολλητική φόρμα για κέικ και από πάνω απλώνουμε το μείγμα τυριού.

Βήμα 5

Διασκορπίζουμε τα σύκα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέικ για να τεστάρουμε αν ψήθηκε. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρουμε για να το κόψουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *