Loader

Κέικ με τυριά και ελιές και ντιπ φέτας

2013-07-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
3κ.σ.βούτυρο
3κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
3αυγά
1κ.γλ.ζάχαρη
Ξύσμα 1 λεμονιού
1κ.σ.μαγιά ξερή
400γρ.αλεύρι για όλες της χρήσεις
150γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο
1/2φλ.γκούντα τριμμένο
10 ελιές μάυρες ψιλ/νες
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
150γρ.φέτα
100γρ.γιαούρτι
1κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το ντιπ και με το πιρούνι λιώνουμε καλά τη φέτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για όταν το χρησιμοποιήσουμε. Ετοιμάζουμε το κέικ. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο , το λάδι, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το κρεμμυδάκι και τον άνιθο. Όσο χτυπάμε τα υλικά προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά, τη μαγιά και το αλεύρι. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τα τυριά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε σε πιατέλα με το ντιπ φέτας στο πλάι για να αλείφει ο καθένας στη φέτα του κέικ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.