Loader

Κέικ με γλάσο σοκολάτας

2013-08-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1 ½ φλ.αλεύρι
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1 ½ φλ.ζάχαρη
3αυγά
6κ.σ.γάλα
3κ.σ.κακάο
200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1/2φλ.καρύδια χοντροτριμμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1φλ.ζάχαρη άχνη
2κ.σ.κακάο
2κ.σ.γάλα
1κ.σ.βούτυρο
1βανίλια
Τρούφα για τη διακόσμηση

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο στο μιξέρ και το χτυπάμε ρίχνοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και εναλλάξ το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Ρίχνουμε το κακάο και τη βανίλια και χτύπαμε άλλα 5 λεπτά Κατεβάζουμε από το μίξερ τον κάδο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε τα καρύδια ανακατεύοντας. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε ανακατεύοντας το κακάο, τη βανίλια και το κακάο. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε πάνω του το γλάσο. Πασπαλίζουμε με την τρούφα, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *