Loader

Κέικ μήλου με καρύδα και μέλι

2013-08-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

140gr.βούτυρο

25γρ.μαύρη ζάχαρη

2μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1/2φλ.ζάχαρη

2αυγά

110γρ.αλεύρι

2κ.γλ.κανέλα

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

75.ινδοκάρυδο

1φλ.μέλι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο μαζί με τα μήλα και την μαύρη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν ελαφρά. Χτυπάμε στο μίξερ το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά κι έπειτα το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν και την καρύδα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μέλι και τη μισή ποσότητα από τα μήλα. Απλώνουμε το μισό μείγμα του κέικ και έπειτα πάλι τα υπόλοιπα μήλα και το υπόλοιπο μέιγμα κέικ. Βάζουμε τη φόρμα σε ένα ταψάκι με νερό , σαν μπεν μαρί και καλύπτουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *