Loader

Κάστανα και γλυκοπατάτα βελουτέ

2014-12-21
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

15/12/14

Κάστανα και γλυκοπατάτα βελουτέ για να ξεκινήσει το χριστουγεννιάτικο ή το πρωτοχρονιάτικο γεύμα ή δείπνο μας, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

sweetchestsoup (3) sweetchestsoup (7)

Συστατικά

  • 2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250gr. Γλυκοπατάτα, κομμένη σε κομμάτια
  • 15-16 κάστανα καθαρισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • Αλατοπίπερο
  • 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με μυρωδικά ή σκέτο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα κάστανα και τη γλυκοπατάτα. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ρίχνουμε το ζωμό. Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά και πολτοποιούμε το μείγμα, με ειδική ράβδο ή στο multi αφού κρυώσει λίγο.

Βήμα 3

Την μεταφέρουμε πάλι στο σκεύος και το βάζουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *