Loader

Η τυρόπιτα σουφλέ της Μαρίας

2013-06-08
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:15 ω
  • Έτοιμο σε: 2:25 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1/4 τυρί φέτα (όλα τα τυρια τριμμένα)

1/4 κεφαλογραβιέρα

1/4 κασέρι

1/4 ρεγκάτο

1/2 l γάλα

3 αυγά

λίγο βούτυρο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βουτυρώνω ένα πυρέξ και στρώνω ένα - ένα τα φύλλα βουτυρωμένα (5 φύλλα). Ρίχνω τα τυριά, εκτός από το κασέρι! Στρώνω άλλα 2 φύλλα βουτυρωμένα & από πάνω ρίχνω το κασέρι. Χτυπάω το γάλα με τα αυγά, το περιχύνω και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα (σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο). Το βγάζω μετά από 1 ώρα από το ψυγείο και το ψήνω στους 180 για μια ώρα περίπου (όπως είναι σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο!) Τέλος βγάζω το αλουμινόχαρτο και το αφήνω να πάρει χρώμα (και φυσικά να φουσκώσει!!!). Το κόβω και το σερβίρω ζεστό! Καταβροχθίζεται μετά μανίας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *