Loader

Η μακαρονάδα του κερατά

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

*H oνομασία δεν είναι τυχαία. Πρόσφατα έμαθα ότι τα ζυμαρικά θεωρούνται το φαγητό του κερατωμένου άντρα γιατί δεν θέλει πολύ χρόνο, οπότε η γυναίκα έχει την ευκαιρία να απασχοληθεί λέει με «άλλα» πράγματα! Κοίτα τι μαθαίνεις!

Συστατικά  

 

2φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

4σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

2μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

3κ.σ.λάδι

1/2κ.γλ.μπούκοβο

1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη

1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη

1φλ.ροζέ κρασί

Αλατοπίπερο

1κ.σ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη

1φλ.χυμός ντομάτας

Μια πρέζα ζάχαρη

250γρ.πένες

1κ.σ.Φρέσκος βασιλικός ψιλ/νος

Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη με λίγο από το νερό που έβρασαν . Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μαζί με το μπούκοβο και μόλις βγει η μυρωδιά προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό και τη ρίγανη. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να σιγοβράσει 20 λεπτά , χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ραντίζοντας με λίγο λάδι και πασπαλίζοντας με παρμεζάνα, προαιρετικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *