Loader

Η γαριδομακαρονάδα της Ζαννέτ

2013-07-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

250γρ.μακαρόνια Νο5
250γρ.γαρίδες  Νο2
1ντομάτα τριμμένη
Λάδι
Αλατοπίπερο
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1φλ.χυμός ντομάτας
1κ.γλ.μπούκοβο
1ποτήρι λευκό κρασί
3Κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευαςίας. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και το χυμό και μόλις απορροφηθεί λίγο σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε 20 λεπτά. Ρίχνουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλο 10 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον μαιντανό. Μεταφέρουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *