Loader

Η γέμιση της Ζαννέτ 2012Αναφορά Κατάχρησης

2013-07-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

*Αν χρησιμοποιήσετε γαλοπούλα θα χρειαστεί να βράσει ελαφρά για 20-25 λεπτά. ** Αν δεν χωράει στη γάστρα το φαγητό μας, χρησιμοποιούμε ένα κοινό ταψί και το τυλίγουμε καλά από πάνω με αλουμινόχαρτο.

Συστατικά  

 

1γαλοπούλα ή κοτόπουλο μεγάλο- ότι προτιμάτε*

1/2κιλό συκωτάκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας ψιλ/να

1 ½ φλ.ρύζι γλασέ

1φλ.πλιγούρι

20δαμάσκηνα ψιλ/να

300γρ.κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλ/να

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι τριμμένο

½ ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

1/3φλ.κονιάκ

1/3φλ.κουκουνάρι

1/4φλ.σουσάμι

1/2κ.γλ.κανέλα

2-3 φλ.ζωμός κοτόπουλου ή γαλοπούλας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

1/2κ.γλ.πάπρικα

1/3κ.γλ.πιπέρι καγιέν

1/4κ.γλ.μπαχάρι

1/3κ.γλ.πιπέρι μαύρο

2κύβοι κοτόπουλου

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Αχνίζουμε με λίγο νεράκι τα συκωτάκια να πάρουν λίγο χρώμα και να μαλακώσουν μέχρι να εξατμισθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον άνιθο και σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε το ρύζι και το πλιγούρι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το ζωμό, κρατώντας 2/3φλ. στην άκρη. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα και όσο περισσέψει το απλώνουμε στο υπόλοιπο ταψί* ή στη γάστρα αν χωράνε. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη στο multi και τα αλέθουμε. Πασπαλίζουμε με αυτό το κρέας. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και τον υπόλοιπο ζωμό και κλείνουμε το φαγητό. Το ψήνουμε στο φούρνο 2 ώρες στους 200C αν είναι κοτόπουλο και 4-5 ώρες, αν είναι γαλοπούλα, ανάλογα με το μέγεθος. Σερβίρουμε ολόκληρη τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο σε πιατέλα και γύρω γύρω την υπόλοιπη γέμιση από το ταψί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *