Loader

Η βασιλόπιτα του 2013

2013-07-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

4 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

 

200γρ.βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου

250γρ.ζάχαρη

4αυγά

3φλ.αλεύρι

1φλ.αμύγδαλόψιχα καβουρδισμένη και τριμμένη πολύ καλά στο multi

2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

200γρ.γιαούρτι

1/3φλ.κονιάκ

Χυμό από 2 πορτοκάλια

Ξύσμα 1 πορτοκαλιού

2βανίλιες

Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

1φλουρί ή νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το κονιάκ, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη αμυγδάλου και το μπέικιν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ μέσα στα υπόλοιπα υλικά το μείγμα αλευριού και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα . Το απλώνουμε ομοιόμορφα και πιέζουμε μέσα σε κάποιο σημείο το φλουρί μας. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-40 λεπτά, μέχρι να μας ροδίσεις. Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την μεταφέρουμε σε στρογγυλή πιατέλα. Την πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και στολίζουμε με διάφορα στολίδια ή όπως προτιμάτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *