Loader

Ζυμαρικά lumaconi με σάλτσα από ντοματίνια και κολοκύθα

2013-12-09
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

9/12/13

Καλή εβδομάδα σε όλους! Πως ήταν το Σαββατοκύριακο σας εκτός από πολύ κρύο; Πως πάνε οι προετοιμασίες των γιορτών; Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και τα σχετικά φτιάξατε ή τα πήρατε έτοιμα; Θα πάτε πουθενά φέτος τα Χριστούγεννα; Σας έρχεται και εσάς στο μυαλό κάθε χρόνο, προηγούμενες χρονιές και αναρωτιέστε αν έχετε βελτιωθεί ή αν έχετε τηρήσει κάθε φορά το εκάστοτε resolution plan; Τέτοιες και πολλές άλλες απορίες και ερωτήσεις σήμερα γιατί είμαι σε ερευνητικό στάδιο όσο αφορά τη δική μου ψυχολογία που παρότι σας παρουσιάζω καθημερινά εορταστικά πιάτα, εγώ δεν μπορώ να μπω στο κλίμα με τίποτα φέτος. Ζυμαρικά lumaconi με σάλτσα από ντοματίνια και κολοκύθα με το εν λόγω μακαρονάκι να είναι από τη γιορτινή σειρά προϊόντων γνωστής αλυσίδας σούπες μάρκετ μπας και με φέρει πιο κοντά , αν όχι στα Χριστούγεννα, τουλάχιστον στην Πρωτοχρονιά. Προλαβαίνω δεν νομίζετε;

Συστατικά  

150gr. Ζυμαρικά lumaconi ή άλλα της αρεσκείας μας

1 φλιτζάνια διάφορα ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 φλιτζάνι, ψίχα κολοκύθας, κομμένη σε κύβους

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

60gr. Ανθότυρο θρυμματισμένο

Αλατοπίπερο

Φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

1 σφηνάκι βότκα

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη

Μια πρέζα ζάχαρη

Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετικά) lumaconi2

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Ρίχνουμε την πιπεριά τσίλι και σοτάρουμε άλλο 1 λεπτό.

Βήμα 2

Σβήνουμε με τη βότκα και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε τα ντοματάκια. Μαγειρεύουμε 3 λεπτά και ρίχνουμε και την κολοκύθα μαζί με 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Σιγομαγειρεύουμε για 12 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό που βράσανε και τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 4

Πολτοποιούμε τη σάλτσα μας στο multi και τη μεταφέρουμε πάλι στο σκεύος μας, να πάρει βράση. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το ανθότυρο, ανακατεύοντας να ενωθεί το τυρί με τα λαχανικά.

Βήμα 5

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο ακόμη αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως διασκορπίζοντας παρμεζάνα τριμμένη και λίγη ακόμη φρέσκια ρίγανη.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.alexandracooks.com/2013/10/17/ina-gartens-pasta-alla-vecchia-bettola/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *