Loader

Ζυμαρικά ολικής άλεσης με pesto μήλου και ανθότυρο

2014-11-03
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

5/11/14

Ζυμαρικά ολικής άλεσης με pesto μήλου και ανθότυρο. Όλα τα έχετε δει από pesto τους τελευταίους μήνες στο ZannetCooks, αλλά με μήλο, μην μου πείτε πως το περιμένατε. Είναι μοναδικό, ιδιαίτερο και το πιο πρωτότυπο pesto που έχω φτιάξει ως τώρα. Αν με εμπιστεύεστε , έστω και λίγο , δοκιμάστε το , σήμερα κιόλας.

applepestopasta (4) applepestopasta (5)

Συστατικά  

160gr. Σπαγγέτι ολικής άλεσης ή ότι ζυμαρικά προτιμάμε

80gr.ανθότυρο θρυμματισμένο

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Για το pesto(1 φλιτζάνι):

1 κόκκινο μήλο

2 κουταλιές της σούπας καρύδια

½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο

¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Method

Step 1

Ετοιμάζουμε το pesto, χτυπώντας όλα τα υλικά στο multi και το μήλο, με τη φλούδα.

Step 2

Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο και το μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι. Το φυλάμε στο ψυγείο, ραντίζοντας με λίγο ακόμα λάδι την επιφάνεια μέχρι και μια εβδομάδα.

Step 3

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το μισό από το pesto που ετοιμάσαμε.

Step 4

Μοιράζουμε σε πιάτα και διασκορπίζουμε από πάνω το ανθότυρο. Ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο εξτρά ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Μπορούμε αν έχουμε να προσθέσουμε κομμάτια ψημένου κοτόπουλου που έχουν μείνει, ταιριάζει φανταστικά με το μήλο, το σέλινο και τα καρύδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *