Loader

Ζυμαρικά ογκρατέν με μανιτάρια πλευρώτους

2013-08-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

300γρ.σπαγγέτι Νο 6
1φλ.μανιτάρια πλευρώτους ψιλ/να
1 ντομάτα σε ροδέλες
3 αυγά
2φλ. τριμμένη παρμεζάνα
αλατοπίπερο
Βούτυρο για το πυρέξ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
3κ.σ.βούτυρο
3κ.σ. αλεύρι
2-2 ½ φλ.γάλα
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ετοιμάζω την μπεσαμέλ. Ρίχνω το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει και σιγά σιγά το αλεύρι , ανακατεύοντας να μην σβωλιάσει. Μόλις έχω ένα πηχτό μείγμα ρίχνω λίγο λίγο το αλέυρι και ανακατεύω μέχρι να αποκτήσω ένα ομοιόμορφο μείγμα μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνω. Σε ένα μπώλ ανακατεύω τα μακαρόνια που έβρασα, τα μανιτάρια,αλατοπίπερο, τα αυγά χτυπημένα, το μισό τυρί και την μισή μπεσαμέλ. Ανακατεύω καλά και τα μεταφέρω σε βουτυρωμένο πυρέξ. Απλώνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ, το τυρί και τις ντομάτες να καλύψω όλη την επιφάνεια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα οι ντομάτες μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *