Loader

Ζυλευτή κολοκυθόπιτα

2014-06-06
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

21/6/14

Ζηλευτή κολοκυθόπιτα. Για να ζηλέψετε που την φάγαμε και να την κάνετε και εσείς αλλά και γιατί φυσικά τα περισσότερα υλικά είναι από το χωρίο μου, με το ίδιο όνομα, που φυσικά, δεν είναι κολοκυθόπιτα!!!

zileftikolokithopita (1) zileftikolokithopita (5)d

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4-5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σκεύος ψησίματος
  • ¼ του φλιτζανιού νερό
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • Φρυγανιά τρίμμα για το σκεύος ψησίματος

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, τον άνηθο, τις λιαστές ντομάτες και τα φρέσκα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κουκουνάρι. Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το λάδι και το νερό.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δυο είδη αλευριού με το baking και λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Τα ρίχνουμε στα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο χυλό. Ρίχνουμε το χυλό στο μείγμα κολοκυθιών και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Βήμα 4

Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα της προτίμησης μας και την πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Μεταφέρουμε εκεί το μείγμα χυλού και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 60 λεπτά.

Βήμα 5

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και την αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά. Την κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστή και κρύα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *